Solrosen

Framtidens Förskola

Solrosen

Hos oss får barnen lära sig att visa hänsyn till varanda, men också till naturen samt andra levande varelser.

I det dagliga arbetet hjälper vi barnen att ta anvar för sitt eget handlande, miljö och sina egna tillhörigheter. Vi uppmutrar barnens förmåga att förstå känslor och reaktioner för att utveckla sin egen förståelse och empati. Förskolan leds av positiva engagerande och professionella pedagoger. Vi väljer att ha personal av hög kvalitet.


Frukost och mellanmål tillagas på förskolan och lunchen hämtas från Örsundsbroskolan. På Solrosen är daglig utevistelse en självklarhet och de små sover middag ute i sina vagnar. En dag i veckan har Fröet utflyktsdag och Blomman skogsdag.


Förskolans öppettider är kl. 06:30-17:00. Vi stänger helgdagar, två planeringsdagar per termin och 4 veckor på sommaren. Vi försöker också om möjligt att hålla stängt mellan jul och nyår.Solrosen startades 2006 och är beläget på Idrottsvägen 1 i Örsundsbro. Huset ligger centralt i ett lugnt villaområde med närhet till bussförbindelser, skola, bibliotek, affär, lekplats och grönområden.


Vi har barn fördelade på tre avdelningar:


  • Fröet 1-2 år
  • Knoppen 3-4
  • Blomman 5 åringar


Vårt främsta mål är att sätta barnet i centrum. Solrosens förskola är ett alternativ till den kommunala barnomsorg, där vi följer läroplanen samt kommunens regler och policy för barnomsorg.